woensdag 19 januari 2011

Electromagnetische straling, deel 1...


"Een magnetron werkt door microgolfstraling, meestal bij een frequentie van 2,45 GHz, door het voedsel heen te leiden. Water dat in het voedsel aanwezig is, absorbeert de straling, zodat deze omgezet wordt in warmte. Elk watermolecuul is een elektrische dipool, dat wil zeggen dat het ene uiteinde een positieve lading bezit en het andere uiteinde een negatieve lading. Door de elektromagnetische straling wordt het molecuul heen en weer gedraaid, waarbij het zich gelijk richt aan het wisselende elektrisch veld. Deze beweging veroorzaakt de warmte. Sommigen menen dat er resonantie van de watermoleculen optreedt, maar deze resonantie treedt bij veel hogere frequenties op.
Naast water zijn ook de vetmoleculen in het voedsel effectief voor het omzetten van de stralingsenergie in warmte.
De ovenruimte waarin het voedsel bereid wordt moet een kooi van Faraday zijn om ervoor te zorgen dat de straling niet naar de omgeving ontsnapt. Daarom is de glazen deur van de magnetron voorzien van een geleidend metaalrooster om de afscherming door de deur te realiseren. De microgolfstraling, met een golflengte van ongeveer 12 cm, kan niet door dat rooster passeren, maar licht, ook een vorm van elektromagnetische straling maar met veel kortere golflengtes, kan dat wel." -Wikipedia

Zou het kunnen dat electromagnetische straling, delicate processen zoals celdeling, een vrij belangrijke en frequente (100 miljard keer per dag) gebeurtenis in het menselijk lichaam beinvloed? Naast de ongeveer 10000 mislukte cellen die ons immuunsysteem elke dag moet afvoeren, hoeveel mislukte cellen komen er door deze straling extra bij? Kan een gemiddeld immuunsysteem dit allemaal wel bijhouden en zo niet, wat dan? En zijn er daarnaast nog meer gevolgen voor het menselijk lichaam? Zie hier een celdeling:


Zeer interessante docu over de schadelijke gevolgen van electromagnetische straling op ons dna, hersenen en de rest van ons lichaam:


Na het beluisteren van dit Coast to Coast AM interview met Dr. Samuel Milham:


ben ik maar eens een testje gaan doen die hij beschreef om "dirty electricity" op te sporen in mijn omgeving, zie hier het resultaat, in dit filmpje heb ik alleen nog maar een paar gadgets gescanned op straling, de rest van het huis volgt nog in een 2de post met filmpje:


Een paar wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat mensen die binnen een straal van 350 meter rond een (gsm)zendmast wonen 400% meer kans op kanker hebben. Dit baarde mij zorgen omdat die antennes vooral in bewoonde gebieden staan. Bij deze de links naar de onderzoeken:

http://www.vws.org/documents/11GermanreportInfluencemastcancer.pdf

http://www.duisburg.de/vv/31/medien/netanya-e.pdf

http://www.vws.org/documents/Austrianstudy.pdf

En nog eentje over de schadelijke effecten van electromagnetische straling:

http://www.stopumts.nl/pdf/auva_athem_2009.pdf

Er zijn nog talloze van deze studies beschikbaar mocht dit nog niet genoeg zijn.

Gezien de overheid schijt heeft aan onze gezondheid, moeten we misschien zelf maar wat meer opletten... Deel 2 komt eraan.

2 opmerkingen:

  1. Turbo,een prima artikel.Echter gezien sommige reacties,is het wel vechten tegen de bierkaai. Ik weet er alles van. Zelf ben ik al langere tijd bezig met onderzoek wat man-made EMV met levende wezens doet. Om daarvan een indruk te krijgen kunt U mijn reacties lezen. Groet. Abel 3. Ads.postbus@12move.nl

    BeantwoordenVerwijderen