vrijdag 27 november 2009

Wondermiddelen bestaan? kijk zelf maar: Vitamine D3...

Nog een reden waarom vaccinaties tegen de griep niet nodig zijn?: Vitamine D3. Hiernaast voorkomt het 16 soorten kanker, auto-immuunziekten, het is goed voor je botten en tanden en aderen, is het goed tegen depressie, verkoudheid, tbc, suikerziekte enz enz? Documentatie voor de liefhebber.

15 tot 20 minuten in je zwembroek in de zon wekt in je huid 10.000-20.000 internatonale eenheden aan vitamine D3 op (liefst niet smeren met die giftige zonnebrandmiddeltjes dus, die doen meer kwaad dan goed) maar in de winter zitten we natuurlijk niet zo vaak in de zon en toch zouden we onze vitamine D3 niveaus bij moeten houden.

De gezondheidsraad geeft de ADH* algemene dagelijkse hoeveelheden aan, maar kloppen die wel? bovendien hebben officieele instellingen het niet altijd even goed met ons voor zoals de Codex Alimentarius waardoor vitamines zelfs verboden gaan worden en waardoor nu nog maar verwaarloosbare waarden van vitamines in voedingssupplementen te vinden zijn. De gezondheidsraad schrijft ons de volgende ADH voor vitamine D3 voor:
  • 0-50 jaar: 200 IU
  • 51-70 jaar: 400 IU
  • 71+ jaar: 600 IU
Deze waarden zijn verwaarloosbaar vergeleken de opbrengst van 15 tot 20 minuten zon op de huid. Hebben deze minime hoeveelheden dan nog wel effect?Gelukkig zijn deze 5.000 IU bommen nog wel te vinden, dat zet tenminste zoden aan de dijk. Ze zijn hier verkrijgbaar voor maar 12.50 per potje van 120 pillen. Maar laat altijd je niveau testen bij de dokter want opname en deficientie verschilt per persoon.

En voor nog meer info over vitamine D3 klik hier.

1 opmerking: