donderdag 11 februari 2010

Stof in broccolischeuten/kiemen vernietigt Helicobacter Pylori bacterie...

Helicobacter Pylori is waarschijnlijk de reden waarom veel mensen last hebben van "brandend maagzuur", maagzweren  en veel andere maagklachten inclusief in sommige gevallen uiteindelijk maagkanker. De bacterie komt bij de helft van de mensen voor, sommige hebben er last van, anderen niet.


Als je bij de dokter komt met de serieuzere klachten (behalve kanker dan) krijg je een gecombineerde antibiotica-kuur voor je kiezen of maagzuurremmers in de lichtere gevallen. Dat antibiotica niet goed voor de mens is weet iedereen wel en ook werkt het lang niet altijd en maagzuurremmers verhelpen alleen de symptomen maar pakken het probleem niet bij de bron aan. Gelukkig is er zoals gewoonlijk een oplossing te vinden in de natuur, namelijk de stof sulforafaan die aanwezig is in broccoli,
maar nog 50 keer meer in de broccoli kiemen en de bacterie vernietigt. Deze wetenschap hebben we te danken aan Dr. Paul Talalay:


Zaden bestel je hier en kweken doe je zo:


Mocht je daar te lui voor zijn kun je altijd nog kant en klare kiemen online bestellen, of halen/bestellen bij de betere groentenzaak.

1 opmerking:

  1. Super. Was er vandeweek ook achtergekomen dat het drinken van gerstegras sap je rode bloedlichaampjes doet vermeerderen en je uithoudingsvermogen daarmee ook vergroot.

    BeantwoordenVerwijderen