dinsdag 26 januari 2010

Coolbest Vitaday, nu verbeterd!Vroeger dronk ik nog wel is een pak of 2 coolbest vitaday in 1 weekend omdat er zoveel vitaminen en mineralen inzaten maar wat FrieslandCampina me nu toch weer flikt, kijkt u even mee en vertel me wat er dan precies beter aan "Coolbest Vitaday Original nu verbeterd" is. Inhoud qua vitaminen en mineralen per 100ml:

Natrium 0.002 gram
Vitamine A 400 µg
Vitamine C 30 mg
Vitamine E 5 mg

En als we nu kijken naar de inhoud van de oude "Coolbest Vitaday Original" zien we inderdaad een groot verschil:

Natrium 0.004 gram
Vitamine A 400 µg
Vitamine C 30 mg
Vitamine E 5 mg
Vitamine B1 0.7 mg
Vitamine B2 0.8 mg
Vitamine B3 (niacine) 9 mg
Vitamine B5 3 mg
Vitamine B6 1 mg
Vitamine B12 0.5 µg
Vitamine H (biotine) 0.075 mg
Vitamine K 0.? gram
Kalium 174 mg
IJzer 0.1 mg
Magnesium 11 mg
Fosfor 11 mg
Calcium 15 mg

Maar beter kun je het niet echt noemen, er ontbreken 13 van de 17 vitamines en mineralen in de nieuwe en de hoeveelheid natrium is gehalveerd. Dus dat noemen ze beter bij FrieslandCampina, en dat is dan verantwoordelijk voor een gedeelte van onze dagelijkse kost...

UPDATE! De reactie van FrieslandCampina klantenservice:

“Inderdaad het klopt, er zit nu minder vitamine b in en dat komt omdat met deze nieuwe vitamines, vitamine b niet tot zijn recht kwam in de smaak van het product dus vandaar dat het is weggelaten, en ja het blijft verder een goed product voor uw weerstand”

Welke nieuwe vitamines? De vitamines die zijn overgebleven zaten er al in en naast de ontbrekende vitamines B1, 2, 3, 4, 6 en 12 ontbreken ook nog vitamine H, K en Kalium, ijzer, magnesium fosfor en calcium, maargoed, het smaakt gewoon veel beter (niet dat ik kon detecteren) dus weg met die zooi...

Zou dit soms iets met de Codex Alimentarius (Latijn voor "voedselboek") te maken hebben? Het duivelse genocidesysteem om alle vitaminen en mineralen illegaal te maken en op deze manier onze weerstand omlaag te drijven zodat we met een mild griepje al in ons grafkistje liggen, wel heel handig voor de nwo natuurlijk met hun 500 miljoen mensen op deze planeet doel:Maargoed, we gaan hier natuurlijk niet het slachtoffertje zitten spelen, die tijden zijn voorbij, tegenwoordig hebben we het internet en zijn we niet meer afhankelijk van voorgeschotelde info. Zie hier een zeer boeiend en belangrijk interview met Raymond Francis en zijn opzienbarende verhaal, hij redde met een beetje vitamine C zijn eigen leven terwijl hij lag dood te gaan in het ziekenhuis, en nu hij begin 70 is heeft hij zijn aderen in de conditie van iemand van achter in de 20 en hij hoopt op zijn tachtigste die van een tiener te hebben dankzij goede voedingsupplementen en het ontwijken van gifstoffen in de hedendaagse voeding. Hoe hij het precies doet kun je lezen in zijn boek: Never be sick again. Ook zijn sommige voedingsupplementen niet te vertrouwen omdat ze chemische additieven gebruiken, het verpakken in een vorm of de verkeerde soorten vitamines gebruiken waardoor het totaal niet wordt opgenomen in het lichaam.
Vind je die ultragoede supplementen van beyondhealth nou te duur, kun je ook voor het goedkopere alternatief gaan: www.nowfoods.com deze jongens gebruiken ook praktisch alleen maar goed spul in een goede vorm. Met een beetje googlen kom je er achter dat dit ook overal in nederland te verkrijgen is.

1 opmerking: